ابداع عینک هوشمندی که توانایی ذهن خوانی دارد

عینک های هوشمندی که در حین کار مغز شما را بررسی و به ایجاد حالت «شیفتگی» کمک می کنند، در نمایشگاه فناوری CES معرفی شدند.
یک گجت پوشیدنی جدید در نمایشگاه CES لاس وگاس معرفی شده است که بر خلاف گجت هایی که روی مچ دست بسته میشوند و قدم ها را ردیابی می کنند، روی صورت قرار می گیرد و عملکرد مغز را ردیابی می کند.

این دستگاه پوشیدنی که «میدلینک ایر» (MindLink Air) نام دارد، یک عینک است که ادعا می کند توجه کاربر را در طول روز بهینه می کند و زمان صرف شده در حالت شیفتگی را به حداکثر می رساند.

تجربه اوج یا شیفتگی در روانشناسی به حالت ذهنی گفته می شود که در آن فرد به گونه ای روی یک کار متمرکز می شود که در حس پایبندی کامل به آن کار و خشنودی از فرآیند انجام آن غوطه ور می شود. این حالت زمانی که یک فرد به طور کامل در یک کار یا فعالیت غوطه ور می شود، احساس خلسه ایجاد می کند و به او اجازه می دهد کاملاً بر آن لحظه تمرکز کند ولی دانشمندان هنوز این تجربه را درک نکرده اند.

در حالی که میدلینک ایر برای افزایش توجه طراحی شده است، این شرکت معتقد است که فناوری ردیابی چشم می تواند به تشخیص علائم اولیه بیماری مغزی نیز کمک کند.

چندین مطالعه مشخص کرده اند که حرکات چشم امکان دارد با زوال شناختی کُند شود و این شرکت معتقد است که عینک ۶۰۰ دلاری آن ها میتواند این تغییرات ظریف را طی چند ماه استفاده تشخیص دهد.

نیل سارکار (Neil Sarkar)، مدیر عامل شرکت میدلینک ایر می گوید: هرچه زودتر بتوانید بیماری مغزی را تشخیص دهید، احتمال اینکه اقدامات پیشگیرانه واقعا کارساز باشد، بیشتر می شود.

سارکار گفت که در طی ماه ها و سال ها استفاده، این عینک میتواند تغییرات کوچکی را در چشمان شما در طول زمان نشان دهد و هشدارهای اولیه را در مورد زوال عقل، تشنج یا سایر بیماری های مغزی ایجاد کند.

به عنوان مثال، اگر در حین مطالعه، چشمان شما ۱۵ میلی ثانیه بیشتر روی کلمات بماند، این میتواند یک علامت هشدار دهنده اولیه از زوال شناختی باشد. این کار با ترسیم و ردیابی چشمان با شش حسگر در حین استفاده از عینک انجام می شود و از آنجایی که این حسگرها در پشت لنزها قرار دارند، میتوانید از هر گونه لنزی از موارد نسخه ای گرفته تا آفتابی استفاده کنید.

سارکار می گوید:چشم ها راهی عالی برای ردیابی مغز هستند، زیرا چشمان ما یک خط مستقیم با مغز ما دارند. به همین دلیل است که پس از آسیب دیدگی به سر، پزشک چشم های شما را بررسي ميکند یا در صورت بیهوشی، مردمک های چشم ها بررسی می شود.

سارکار می گوید: بنظر میرسد میتوانید پاسخ های مغزی با مرتبه بالاتر مانند عملکرد شناختی، خستگی (Fatigue) و تمرکز را نیز با استفاده از چشم ها اندازه‌گیری کنید.

روشی که محققان استفاده کردند با بهره گیری از نور مادون قرمز و حسگرهای نوری کوچک بود. وقتی عینک را به چشم می زنید، یک پرتو نور مادون قرمز در هر ثانیه چندین بار روی چشمان شما می تابد. این نور از چشم شما منعکس می شود و توسط آشکارسازهای قاب عینک دریافت می شود. این دستگاه ۳۰۰ میکرومتر ضخامت دارد و از موهای انسان نازک تر است بنابراین میتواند در فریم عینک جا شود. آشکارسازها یک مدل سه بعدی از چشم و تمام رفتارهای آن را ثبت می کنند که شامل گشاد شدن مردمک و انقباض آن، فاصله و سرعت حرکات پهلو به پهلو و طول و فرکانس چشمک زدن است.

مجموع این معیارها مجموعه ای از داده ها را برای سارکار و همکارانش ارائه می دهد تا الگوها را استخراج کنند. به طورمثال، وقتی که زمان بیشتری را صرف یک کار می کنید، مدت پلک زدن شما می تواند به طور نامحسوس اما قابل توجهی طولانی تر شود. مشاهده چنین تغییرات کوچکی ممکن است دشوار باشد، اما عینک آنرا تشخیص می دهد.

شاید این به شما کمک کند تا بفهمید چه مدت باید در یک زمان تمرکز کنید. یا شاید چه زمان هایی از روز زیرک تر هستید. در هر صورت، کار در حالت خستگی میتواند خطر فرسودگی شغلی را افزایش دهد.

اپلیکیشن همراه عینک به کاربران آموزش می دهد که چگونه تمرکز را بهینه کنند و خطرات را به حداقل برسانند.

سارکار می گوید:اگر به چیزی نگاه می کنید که در فاصله نزدیکی از شما قرار دارد و متنی که می خوانید کوچک است، در طول هر ۲۰ دقیقه بهتر است ۲۰ ثانیه به چیزی در فاصله دور نگاه کنید.

اکثر حرکات چشمی که دستگاه اندازه‌گیری می کند ساده است، اما تفاوت هایی که تشخیص می دهد به قدری کوچک هستند که روشی با فناوری پائین برای انجام آن وجود ندارد.

یک معیار کمی پیچیده تر مربوط به حرکت پهلو به پهلو است. معمولا هرچه بیشتر تمرکزمان روی اطراف باشد، حرکت چشم سریع تر است و اگر در حال خواندن متنی باشیم و کلمه به کلمه پیش برویم، چشم ها آرام آرام حرکت می کنند. و وقتی یک خط را تمام کردیم و به سمت دیگر صفحه برگشتیم، آن کار را سریعتر انجام می دهیم.

اشتراک گذاری:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *