برنامه‌ریزی برای تولید ۲۰ هزار مگاوات برق هسته‌ای در ایران

مدیرعامل شرکت بهره‌برداری نیروگاه اتمی بوشهر گفت: تولید ۲۰ هزار مگاوات برق هسته‌ای در دستور کار نظام اسلامی ایران قرار گرفته است که اکنون یک‌هزار مگاوات تولید می‌شود و در آینده به ۳ هزار مگاوات افزایش می‌یابد.
به گزارش تالیسا نقل از تسنیم، رضا بنازاده ظهر امروز در جمع نمازگزاران جمعه بوشهر با گرامیداشت روز ملی فناوری هسته‌ای اظهار داشت: ایران اسلامی به این توانایی رسیده که چرخه سوخت هسته‌ای را تکمیل کند.

وی با اشاره به تکمیل چرخه سوخت هسته‌ای در ایران از اکتشاف تا آماده‌سازی سوخت برای استفاده در رآکتور هسته‌ای اضافه کرد: سوخت هسته‌ای وقتی برای استفاده آماده شد در تولید مراحل برق هسته‌ای مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد.

رئیس نیروگاه و مدیرعامل شرکت بهره‌برداری نیروگاه اتمی بوشهر، با بیان اینکه این نیروگاه یکی از مصرف‌کنندگان سوخت هسته‌ای برای تولید برق است گفت: تنها نیروگاه اتمی کشور در بوشهر مستقر و ظرفیت آن تولید یک‌هزار مگاوات برق هسته‌ای است.

بنازاده، نیروگاه اتمی بوشهر را نخستین نیروگاه هسته‌ای غرب آسیا و جهان اسلام دانست و تصریح کرد: امروز نیروگاه اتمی بوشهر برای همه جهان شناخته شده و منحصر به‌فردترین نیروگاه‌های اتمی دنیاست.

مدیرعامل شرکت بهره‌برداری نیروگاه اتمی بوشهر، با اشاره به سوابق تاریخی نیروگاه اتمی بوشهر اضافه کرد: این نیروگاه در جریان جنگ تحمیلی در آبان ماه سال 1366 مورد هدف بمباران هوایی دشمن قرار گرفت و در این عملیات 16 نفر از کارکنان نیروگاه اتمی بوشهر به شهادت رسیدند.

رئیس نیروگاه اتمی بوشهر با اشاره به برگزاری جشن دهمین سال بهره‌برداری از نیروگاه اتمی بوشهر تصریح کرد: در 10 سال گذشته 66 میلیارد کیلو وات ساعت در نیروگاه اتمی بوشهر برق تولید شده است.

وی به آخرین بارگذاری رآکتور در سال 1402 اشاره کرد و گفت: الحمدلله با فضل الهی و تلاش همکاران در یکسال گذشته بیش از 8 میلیارد کیلو وات ساعت برق در نیروگاه اتمی تولید و به شبکه سراسری انتقال داده شد.

بنازاده بیان کرد: تأمین این میزان انرژی الکتریکی نقش مهمی در پایداری شبکه و تولید بار دارد که این مهم در تابستان و زمستان گذشته به منصه ظهور رسیده شد.

رئیس نیروگاه و مدیرعامل شرکت بهره‌برداری نیروگاه اتمی بوشهر، تربیت نیروی انسانی متخصص در صنعت هسته‌ای را از دستاورد این نیروگاه دانست و خاطرنشان کرد: اکنون 90 درصد انرژی کشور از طریق سوخت فسیلی تأمین می‌شود و این درحالی است که ذخایر این نوع سوخت رو به اتمام است.

بنازاده، با اشاره به آلایندگی زیست محیطی در سوخت فسیلی اضافه کرد: این نوع سوخت ضمن تولید گاز گلخانه‌ای سبب گرمایش زمین می‌شود و سبب بروز آلایندگی و تأثیر مستقیم در آلودگی اکوسیستم دارد.

مدیرعامل شرکت بهره‌برداری نیروگاه اتمی بوشهر، با اشاره به اینکه استفاده از انرژی‌های نوین از جمله انرژی از طریق باد و خورشید در دستور کار متخصصان قرار دارد گفت: با توجه به اینکه وزش باد و تابش خورشید همیشگی نیست و سدها همواره تحت تأثیر ترسالی و خشکسالی قرار دارند تولید برق از دیگر منابع دیگر از جمله انرژی هسته‌ای به‌عنوان انرژی پاک و پایدار یک ضرورت مهم است.

رئیس نیروگاه اتمی بوشهر، از تدوین تولید انرژی هسته‌ای خبر داد و گفت: تولید 20 هزار مگاوات برق هسته‌ای در دستور کار نظام اسلامی ایران قرار گرفته که اکنون یک‌هزار مگاوات تولید می‌شود و در آینده به 3 هزار مگاوات افزایش می‌یابد.

وی از ساخت 2 نیروگاه اتمی دیگر در بوشهر برای تولید برق هسته‌ای هر کدام به ظرفیت یک‌هزار و 57 مگاوات خبر داد و افزود: با تکمیل این دو واحد نیروگاه اتمی تولید برق هسته‌ای به بیش از 3 هزار مگاوات افزایش می‌یابد که معادل مصرف روزانه 21 میلیون مترمکعب گاز برای تولید برق است.

بنازاده با اشاره به اهمیت تولید برق هسته‌ای و صرفه‌جویی اقتصادی گفت: در تولید یک‌هزار مگاوات برق هسته‌ای در نیروگاه اتمی بوشهر روزانه 6.5 میلیون مترمکعب از مصرف گاز صرفه‌جویی می‌شود.

رئیس نیروگاه و مدیرعامل شرکت بهره‌برداری نیروگاه اتمی بوشهر، با بیان اینکه تاکنون معادل 105 میلیون بشکه نفت خام در تولید برق هسته‌ای صرفه‌جویی شده است گفت: نیروگاه اتمی بوشهر در آخرین ارزیابی‌ها، امتیاز کامل کسب کرد که از دستاوردهای مهم این صنعت است.

Share:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *